"Bussend" naar het Beagle kanaal

18 november 2012 - Ushuaia, Argentinië

We hoorden dat de Sint in Nederland is aangekomen en hiermee de tijd van dichten is aangebroken. Dus, geheel in stijl, naar Hendrik Marsman:
Denkend aan Holland, zie ik brede rivieren traag door oneindig laagland gaan...

Kijkend naar Vuurland zie ik eindloos winderige vlakten

Waarop enkel ruig steppegras gedijd

Ontelbare schapen, door gaucho's geweid
Caucanes communes, nandoe en guanaco
In  meertjes foerageert de flamingo
een enkele estancia doemt op aan de einder
grote schaduwen van schapenwolken op onwerkelijkheid
Wegen Waar stofwolk auto of bus verraad
Schuddend, No olvide su equipaje de mano.... op de lichtbalk staat
San Sebastian: 10 huizen, hotel en cafetaria
De douane geeft de reiziger alle aandacht, kijkt ons na

De grens bereikt, het dichten moe

gaan we nu naar proza toe

Na 13 uur bussen bereiken we, enigzins vermoeid, Ushuaia, gelegen aan het Beagle kanaal. Een taxi brengt ons naar het hostal, gerund door drie generaties bereisde francaises. Een schuchter gestelde vraag: hoe kunnen we deze week nog naar de Zuidpool doet ogen glimmen. Hun enthousiaste verhalen, zij hebben de Zuidpool al vaker bezeild, maakt ons verlangen sterker. Enkele telefoontjes later zijn wij de laatste passagiers die intekenen op de MS Expedition die over twee dagen vertrekt!!!!!!!

Het einde van de wereld, zoals Ushuaia vaak wordt genoemd, blijkt voor ons toch nog iets verder te liggen.

De komende twee weken zijn we verstoken van communicatie en focussen wij op pure natuur, stilte en licht.

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Ine jaspers:
    19 november 2012
    geniet ervan nou dan over twee weken
    dan ben ik echt benieuwd naar jullie verhaal .want het zal wel een hele beleving zijn .
    gr ine jaspers
  2. Ellen:
    19 november 2012
    Wat geweldig. Ben benieuwd naar de foto's! Gaaf om te lezen hoe alles jullie toevalt.
    Alle goeds
    Ellen
  3. Mia:
    19 november 2012
    Dank, dank, voor zoveel moois.
  4. Frans en Hanni:
    19 november 2012
    Goede morgen globetrotters. Wat een ervaring zal het zijn. Heel veel succes en tot over 14 dagen. We genieten echt van de reisverhalen en daarom dan ook : heel erg bedankt. Gr. Frans en Hanni
  5. Els van breemen:
    Goede morgen,
    Eindelijk heb ik jullie gevonden,wat een een ervaring en geweldige foto's.
    Heb genoten van de ditjes en datjes van jullie reis.
    Geniet ervan en tot gauw.Groetjes van Els van Breemen.
  6. Els:
    Goeiemorgen Prinsenbekers op verre afstand,

Ik geniet van jullie verhalen EN de mooie foto's. Wat een moois hebben jullie al gezien en nu jullie grootste verlangen de Zuidpool. Ben erg benieuwd naar jullie ongetwijfeld imponerende verhalen en dito foto's. Tot over 14 dagen; geniet ervan. Groetjes en tot over een dag of 14 Els
  7. Monica:
    19 november 2012
    Goede vaart en genieten maar!

Wat een heerlijk vooruitzicht........

Lieve groet,
    Monica
  8. Lia:
    19 november 2012
    Wauw nu komt het dichtbij dat jullie naar de Zuidpool gaan
    en wat maken jullie veel mee zeg en dan die schitterende foto s, en die schitterende natuur te mooi om op te noemen maar we genieten mee hoor,geniet van de lekkere 20 gr. en een hele goede vaart en tot ongeveer 14 dagen groetjes van de Beek hé.
  9. Eddy Aerts:
    19 november 2012
    Whooow!!! Ik ben eeeeerrrggg benieuwd naar jullie avontuur op Antartica!! Alleen die zin al: " het einde van de wereld". Dat kwam toch op 21 december toch!!! Veel plezier en geniet met volle teugen!!
  10. Karin R:
    19 november 2012
    Wat doen jullie nu?? 14 dagen geen verhaaltjes meer ???? Dat kunnen jullie toch niet doen! Natuurlijk veel plezier!!!!
  11. Ellie Bouwmans:
    21 november 2012
    Wat goed dat er meer avonturiers zijn. Dan krijg je nog eens goede suggesties. Geniet van de Zuidpool, wij houden het bij de Sint. Groet,Ellie.
  12. Claudia vn Opstal:
    21 november 2012
    Nu al benieuwd naar het einde van de wereld.....wauw geniet ervan!
    Fijn te lezen en te zien dat jullie het helemaal naar jullie zin hebben!
  13. Frank Janssen:
    26 november 2012
    Beste Arnold en Marlene
    Ik heb zon (geen zon dus) donkerbruin vermoeden dat het allemaal dik onder controle is. Het ziet er fantastisch uit allemaal. Ik wens jullie een goede reis, verder, en veel onvergetelijke momenten toe.
    Frank
  14. Pap hanssen:
    29 november 2012
    prachtige beschrijvingen van jullie belevenissen
    en het vervolg beloofd nog veel meer