"Bussend" naar het Beagle kanaal
18 november 2012 - Ushuaia, Argentinië
We hoorden dat de Sint in Nederland is aangekomen en hiermee de tijd van dichten is aangebroken. Dus, geheel in stijl, naar Hendrik Marsman:
Denkend aan Holland, zie ik brede rivieren traag door oneindig laagland gaan...
Kijkend naar Vuurland zie ik eindloos winderige vlakten
Waarop enkel ruig steppegras gedijd
Ontelbare schapen, door gaucho's geweid
Caucanes communes, nandoe en guanaco
In meertjes foerageert de flamingo
een enkele estancia doemt op aan de einder
grote schaduwen van schapenwolken op onwerkelijkheid
Wegen Waar stofwolk auto of bus verraad
Schuddend, No olvide su equipaje de mano.... op de lichtbalk staat
San Sebastian: 10 huizen, hotel en cafetaria
De douane geeft de reiziger alle aandacht, kijkt ons na
De grens bereikt, het dichten moe
gaan we nu naar proza toe
Na 13 uur bussen bereiken we, enigzins vermoeid, Ushuaia, gelegen aan het Beagle kanaal. Een taxi brengt ons naar het hostal, gerund door drie generaties bereisde francaises. Een schuchter gestelde vraag: hoe kunnen we deze week nog naar de Zuidpool doet ogen glimmen. Hun enthousiaste verhalen, zij hebben de Zuidpool al vaker bezeild, maakt ons verlangen sterker. Enkele telefoontjes later zijn wij de laatste passagiers die intekenen op de MS Expedition die over twee dagen vertrekt!!!!!!!
Het einde van de wereld, zoals Ushuaia vaak wordt genoemd, blijkt voor ons toch nog iets verder te liggen.
De komende twee weken zijn we verstoken van communicatie en focussen wij op pure natuur, stilte en licht.

dan ben ik echt benieuwd naar jullie verhaal .want het zal wel een hele beleving zijn .
gr ine jaspers
Alle goeds
Ellen
Eindelijk heb ik jullie gevonden,wat een een ervaring en geweldige foto's.
Heb genoten van de ditjes en datjes van jullie reis.
Geniet ervan en tot gauw.Groetjes van Els van Breemen.
Ik geniet van jullie verhalen EN de mooie foto's. Wat een moois hebben jullie al gezien en nu jullie grootste verlangen de Zuidpool. Ben erg benieuwd naar jullie ongetwijfeld imponerende verhalen en dito foto's. Tot over 14 dagen; geniet ervan. Groetjes en tot over een dag of 14 Els
Wat een heerlijk vooruitzicht........
Lieve groet,
Monica
en wat maken jullie veel mee zeg en dan die schitterende foto s, en die schitterende natuur te mooi om op te noemen maar we genieten mee hoor,geniet van de lekkere 20 gr. en een hele goede vaart en tot ongeveer 14 dagen groetjes van de Beek hé.
Fijn te lezen en te zien dat jullie het helemaal naar jullie zin hebben!
Ik heb zon (geen zon dus) donkerbruin vermoeden dat het allemaal dik onder controle is. Het ziet er fantastisch uit allemaal. Ik wens jullie een goede reis, verder, en veel onvergetelijke momenten toe.
Frank
en het vervolg beloofd nog veel meer